Biografie

NickRockss: geboren Haarlemse (mug) 1964, getogen Amsterdamse Make-up & Hair Artist

Als dochter van een horecaondernemer in de jaren zestig in Amsterdam heeft Nick een laten we het zo zeggen; bijzondere jeugd gehad. Nadat haar ouders begonnen waren met een studenten vereniging waaruit het beruchte ‘t Okshoofd ontstond. De eerste vrije discotheek in Amsterdam. Groeide ze op boven een zaak op de Herengracht waar de Flower Power tijd ontstond. Waar alles kon, en door de vingers werd gezien. Waardoor er ook veel heftigheid gebeurde waar ze als klein meisje vaak getuigen van was. Of veel van dichtbij vernam, maar waar ook o.a. The Rolling Stones, David Bowie, Ramses Shaffy, Liesbeth List, en Mathilde Willink in haar Fong Leng gewaden door het pand struinde. Men kon zichzelf zijn, en werd door niemand lastiggevallen.

Op haar 16de ging ze bij haar vader werken in Discotheek De schakel, en dook ze het nachtleven in op het Leidseplein. Op haar 18de werd ze bedrijfsleidster, en runde de Discotheek.

Op haar 22ste werd ze moeder van dochter Ginger en 2,5 jaar later kreeg ze nog een zoon Greg. Ze was toen nog mede eigenaresse van theater restaurant op de Oude Zijdskolk “The Terras”.

Toen ze eenmaal kinderen kreeg wilde ze uit de horeca, en is ze op kantoor gaan werken. Eerst ergens begonnen als receptioniste, en al snel de Reclamewereld ingerold.

Ze ging zonder ervaring als Traffic & Productie manager aan de slag bij Uitgeverij Reclameweek, en maakte dit vrij snel eigen. Haar twee kinderen zaten toen nog op de basisschool.

Rond haar 30ste heeft ze met de Soundmix Show meegedaan. Waarna ze besloot een eigen band te beginnen. Daarmee ontstond de naam “NickRocks”. Met deze band heeft ze door heel Nederland opgetreden. O.a. in het voorprogramma van De Dijk. Terwijl ze dit vooral in het weekend deed. Ontwikkelde ze zich ook verder in haar werk. Ze heeft nu twee volwassen kinderen, en drie kleinkinderen. Daarnaast is ze altijd creatief bezig gebleven, en werkte ze tussendoor als Visagiste & Styliste samen met een fotograaf.

Nick is een autodidact. Wat ze ziet, kan ze. Een mensen mens, en iemand die het liefst in oplossingen denkt. Kan niet, bestaat niet! Nu met een diploma Make-up & Hair Artist op zak is Nick de weg van een van haar grote passies ingeslagen. Dit maakt haar gelukkig. Mensen mooier, en blijer maken. Maar vooral vrouwen een boost te geven hoe ze beter in hun vel komen te zitten. En beter in hun eigen kracht komen te staan.